Wednesday, June 24, 2015

Kerajinan Ramadhan 2015 Part 1


Wahhhhh.. bersarang weh blog akuuuuu... lame beno x ngapdet nih... huhhu... 
duk saje2 xdok kje nih leh la hapdet skit... hope lps ni aku rajin balik la bercerita dlm ni...

Kali ni nak cite kerajinan ku bulan pose tahun ni...
dah masuk hari ke7 puasa,, alhamdulillah masih diberi kekuatan utk masak wlupn agak kelam kabut balik keje....





tekak tetiba teringin nak mkn ni... kari ikan kembong, bendi goreng, ayam grg kunyit...merioh padahal makan sesorang...encik asben x dpt balik...
menu yg ni sompat la wat mkn aku sorang 2 hr kan, 2x buka pose, 2x sahur...

hari ke3 lak ayam percik... ahaks... masa ni encik asben ade... x prnh wat pun... tp tahun ni nak kelainan dan kepuasan masak sendiri...

agar2 buih kegemaran ku... tp ni gamba yg captue masa potluck hari sebelum pose ari tu... gamba masa hari pertama pose lupe lak nak ngambik....

menu hari ke4 ni ngancam sikit... request dari doktor jiwa ku.... Nasi Daging Utara + Dalca... huhuhu... bertungkus lumus beb siapkan... rase nak pinsannnggg pun hado nak tggu masok... maklumla bukan pndai masok ngat pun...

tp alhamdulillah penat tu hilang bile encik asben puji katanya sedap sangat walau 1st time buat.. die cakap leh wat lg lenkali... ;)


yg ni lak sempat kau! cara yg x bpe nak care nih... hikhik... tp alhamdulillah abes gak...

menu hari ke5 kelam kabut balik kje g pasar ramadhan... balik2 dah kul6.40 sempat gulai telur itik jer... nasib la nasi dah masak...beli sambal petai udang skit kat paso... klu x kua api mulut en.somi...

(gamba takdok,siap2 angkat kat meja utk berbuka dah)


hari ke6 x ikut encik somi g paso ram... sbb nak masok....takut kelam kabut lg...smpat la masak gulai daging, goreng ikan n sayur...

(xdok gambo gok,,, hpon abis betri) hahahahahaaa.....

hari ni panaskan yg semalam... xyah pikir... makan je terus... ;)

Tuesday, October 14, 2014

Bihun celup kg.pandan

Bley tahan radenye... xtau pun slame ni ade kdai jual bihun celup yg best ni...

Friday, August 22, 2014

"Ala LEGO" punye penangan

Lepas satu...satu... lps satu...satu...mula2 marah gak... tp bila dah tgk kumpul byk2... cantek lak rasa... so mg dpn korbankn duit skit beli 10set terus utk vdad  

Friday, July 4, 2014

On My Bday 2014

TQ for my belover fren a.k.a. my boz a.k.a mysis...yg x pernah lupe my bday... tiap2 tahun smpai gak tanda ingatan tulus ikhlas... tahun ni dpt jambangan bunge... almaklumla bday jatuh bulan poser... xley nak wat makan2... ;)

Sunday, June 29, 2014

ngepow lg



Dpt gak akhirnye minah ku ngepaw kolam besor nih... dulu pernah beli skali... sbb lupe nak simpan... nyer terpijak ngan tayar kete... terus xley pkai.... hurmmm... ni kira ganti baru  la nih....